Taxa pe Google

luni, 11 ianuarie 2010 ·

Nu, preşedintele Sarkozy (foto 1) nu s-a inspirat de la Vanghelie şi nici de la ,,geniala " taxă pe hamburgher. El propune o taxă oarecum normală şi logică, impozitarea veniturilor din publicitatea online, banii fiind folosiţi apoi pentru cultură. Taxa nu va afecta pe cei care navighează pe net şi utilizează motoarele de căutare, ci pe Google, AOL, Facebook, Microsoft, etc. Aceştia vor ceda o parte din profiturile lor la un fond care caută alternative legale de descărcare de cărţi, filme, muzică de pe internet, şi muzicienii, scriitorii, creatorii care sunt ,,furaţi" să-şi poate primi banii

cuveniţi.
Franţa doreşte să fie un lider mondial în lupta împotriva pirateriei. Anul trecut în Franţa a fost votată o lege care impune oprirea conexiunii de internet timp de un an pentru cei care sunt prinşi a treia oară că descarcă ilegal fişiere de pe net.


O astfel de taxă nu putea fi gândită niciodată în România, îţi trebuie ceva materie cenuşie să inventezi o astfel de taxă. La noi apar altele, foarte interesante de altfel, gen taxa pe cola, pe hamburgher, pe şaorma, etc. Cine să inventeze taxa pe Google? Vanghelie? Nu. La noi se inventează taxa pe cola şi şaorma de către Attila Cseke(vezi poza 2), care dacă el vrea să facă o cură de slăbire s-a gândit că ar fi bine să punem şi o taxă pe mâncarea aia care l-a făcut să arate ca Porky Pig(vezi poza 3). Preşedintele Sorkozy are deja un mesaj pentru ministrul Sănătăţii: degetul mijlociu din prima poză.

0 comentarii:

Cum ar veni...

Zile-nsorite!

Vizitatori

free counters

Recomand

Reclame