Avatar: de la film la roman

joi, 18 februarie 2010 ·


La o recepţie din New York, regizorul James Cameron a confirmat zvonul cum că ar scrie un roman inspirat din povestea filmului său cu mai multe recorduri la box-office, Avatar. Şi are motive să creadă că, în unele privinţe, cartea va avea succes chiar mai mare decât filmul.
„Sunt lucruri pe care le poţi face în cărţi şi nu le poţi face în filme", explică regizorul. Acesta îşi aminteşte că s-a gândit prima dată să scrie un roman Avatar în timpul filmărilor blockbuster-ului: „Mi-am spus aşa: dacă o să facă bani, o să scriu după film o carte. Şi Avatar, desigur, a făcut bani. Bani mulţi. Ultima dată când s-a numărat a fost vorba de peste 2.3 miliarde în întreaga lume."
Cameron a adăugat despre carte că „va avea mai multe detalii ale lumilor şi va cuprinde monologul interior" al personajelor pe care le-a inventat.
Înainte ca regizorul să-şi prezinte planurile, pe Internet au circulat zvonuri despre o carte Avatar, zvonuri pornite de la comentariile producătorului Avatar, Jon Landau. Producătorul dădea unele indicii că povestea planetei Pandora şi a locuitorilor ei cu piele albastră nu se va termina cu filmul Avatar.
„Jim va scrie el însuşi o carte, după Avatar", relata Landau pe MTV, afirmând că viziunea lui Cameron despre carte este „o poveste grandioasă, epopeică, în stare să umple multe goluri care sunt în film, sau care ar face loc unor posibilele continuări. Cred că ar fi ceva care ar merge mai adânc, chiar în nişte poveşti cu care nu am avut timp să avem de-a face".

Cameron însuşi, într-un interviu dat pe MTV în ianuarie, a discutat despre posibilitatea unui sequel. „Am alcătuit o schiţă a unei povestiri - trilogie, însă nu am depus tot efortul de a scrie un scenariu."

0 comentarii:

Cum ar veni...

Zile-nsorite!

Vizitatori

free counters

Recomand

Reclame